Barnlöshet – grundkurs

Kanske är du eller har varit ofrivilligt barnlös. Kanske är du vän, syster eller arbetskamrat till någon som du har förstått kämpar med ofrivillig barnlöshet. Läs vidare här i så fall!

Vill du som är ofrivilligt barnlös finna identifikation, tröst och förståelse? Vill du som är den ofrivilligt barnlösas vän förstå mer om vad situationen innebär känslomässigt?

Det finns resurser! Författaren Cecilia Ekhem har satt ihop en liten grundkurs bestående av roman, film och radioprogram, som går att ta del av här.

Romanen, Väntrum, är skriven av Cecilia Ekhem och har lästs av många med barnlängtan, i tårar och i glädje. Jag har tidigare skrivit om boken och då skrev jag bl a såhär.

Jag tycker mycket om boken. Varför? Därför att man får följa en kvinnas utveckling genom barnlösheten, se möjligheten till en väg att må bättre igen. För det är ju en roman med hög igenkänningsfaktor för oss som är eller har varit ofrivilligt barnlösa. Det är lätt att fastna i det där svarta hålet och tro att man aldrig ska komma upp. Hur kan man nånsin må bättre?

Väntrum går att beställa på Cecilia Ekhems webbplats.

Bilden är lånad från Cecilia Ekhems blogg.

Vill du läsa mer? Kolla mina lästips!