Om mig

Jag kallar mig Hedda och är 41 år gammal. Jag är lyckligt gift och har fått ta del både av livets svårigheter och glädjeämnen. Några av händelserna kan man läsa om i min Loggbok, ett slags tidsaxel om man så vill.

Jag har ett akademikerjobb som jag trivs bra med, men som emellanåt tar det mesta av min energi.

Den här bloggen startade jag i juli 2010, eftersom jag sökte ett sätt att bearbeta mina tankar framförallt kring att bilda familj.

Jag träffar en psykoterapeut och en del av de ämnen som jag pratar med henne om skriver jag även om här. Det är ett sätt för mig att både dokumentera och reflektera vidare.

Bloggen handlar i de tidigare inläggen en hel del om ofrivillig barnlöshet, eftersom jag har önskat mig barn i över 10 år. I mars 2012 adopterade vi en dotter i förskoleåldern från ett afrikanskt land. En mycket speciell resa.

Tankarna kring barn och föräldraskap tar som sagt det mesta av mitt fokus när jag är ledig. Jag har också en mycket svår sjukdom bakom mig, som alltid finns med som en faktor i bakgrunden. Nu har jag insett att bloggen alltmer kommit att bli en föräldrablogg, med inslag av terapi och karriär. Det är väl ok. 🙂

Välkommen hit!

Hedda

PS. Om du vill kontakta mig, skriv till heddahedros[at]hotmail.com
Jag har valt att vara anonym och bilderna på bloggen föreställer (tyvärr!) inte mig, utan skådespelerskan Mary Pickford.

Nyckelord: adoption, föräldraskap, ofrivillig barnlöshet, känslor, infertilitet, psykoterapi