Tacksam

Sitter på balkongen och ser min dotter leka för sig själv nere på gården. Tänker på hur lyckligt lottad jag är som får uppleva det till synes självklara i att ha en egen familj. Det är ingen självklarhet för alla och det var det inte för mig heller under en period i livet.

Sommaren för sådär 11-12 år sedan tillbringade jag till största delen ensam. Jag hade lämnat en lång relation bakom mig, där vi bland annat försökt få barn men inte lyckats. Jag hade en ny pojkvän, min nuvarande man för övrigt, som inte kunde bestämma sig för om han ville vara ihop med mig eller inte. Jag hade ännu inte katterna, jag hade inget utom mig själv. Och det räckte inte för mig, särskilt inte på den tiden. Sommardagarna tycktes oändligt långa och jag försökte fylla dem på olika sätt, för att glömma den tomhet jag kände inuti och för att få tiden att gå. Långa cykelturer, bokläsning under ett träd, utflykter med någon väninna. Vid den tidpunkten i mitt liv var det ändå tomheten som tog över tillvaron och i slutet av sommaren gjorde jag slut med pojkvännen som inte kunde bestämma sig. Och tillvaron kändes ännu tommare, nästan panikfylld.

När jag idag så enkelt har tillgång till eget barn och egen man, egna katter, är det lätt att glömma hur det var då. Känslan av behöva mota bort paniken inför ännu en ledig semesterdag.

Idag behöver jag inte göra någonting. Meningsfullheten finns där ändå. Det beror till stor del på familjen, men också på att jag har hittat en vän i mig själv. Tänk om jag hade vetat då att det var såhär det skulle bli. Pussar och kramar från en egen unge. En man som faktiskt har bestämt sig för mig. Katter som snusar i soffhörnan. Jag hade inte vågat tro att det skulle bli så bra.

Annonser

4 reaktioner på ”Tacksam

  1. blir så glad av att läsa ditt inlägg! Du skriver alltid så fint! Det är viktigt att minnas hur det var då, då blir tacksamheten ännu större! Livet rullar på, på ett helt annat sätt, nu när man har fått barn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s