Kattbalsam för själen

Familjens fyrfota medlemmar har äntligen fått komma hem. Vi tvekade att ta hem dem när det var som mest turbulent tidigare. Och som jag har saknat dem… De är en av de delar av mitt gamla liv* som jag älskade mest. Jag tänkte många gånger under mina barnlösa år, att mina historier om katternas upptåg, vad är det i jämförelse med andras berättelser om sina barn och barnbarn. Nu som förälder skulle jag vilja säga – väldigt mycket! Våra små vågade katter är underbara och en stor rikedom att ha i livet.

Katternas närvaro ger ett tunt men viktigt extra lager av tålamod i föräldraskapet. De ger dottern något extra att intressera sig för och lära sig mer om. Att lära sig vårda.

Visst behövs det en tillvänjning även här, från båda sidor. Ena kattens reaktion på dottern första gången som hon såg henne idag var ett lågt men bestämt fräs. Och sedan sitta under soffan hela dagen. Lite stressande att det inte funkar riktigt från början, men det positiva överväger ändå, att få ha katterna hemma.

Har idag haft lyckan att diskutera med andra föräldrar som gått igenom nästan precis samma sak som vi. Det var väldigt skönt. Det är lätt att känna sig helt misslyckad och avig när lyckan inte ler mot en med hela ansiktet från början. Sedan upptäcker man att väldigt, väldigt många har det såhär den första tiden. Varför pratas det inte mer om det?

* före föräldraskapet

3 reaktioner på ”Kattbalsam för själen

 1. Vart har haft katterna under tiden? Kommer också behöva kattvakt när dagen kommer och vi förhoppningsvis ska hämta vårt barn. Det känns lite konstigt att lämna bort dom så länge, dom är ju ens bäbisar. Tack för att du delar med dig!

 2. Pälsterapi som sagt! ❤
  Glad att ni fått möta andra som bekräftar att er situation är vanlig, fastän den är så svår.
  Som vanligt talar vi för sällan med varandra om det som är svårt. Som om det vore farligt. Jag tror det är tvärtom. Det blir mer uthärdligt om man vet att andra har varit med om det. Ursäkta jämförelsen, men jag känner igen mina 13 år gamla tankar i dina. Varför sa ingen att det kan vara svårt att amma? Lätt = amma vidare. Svårt = sluta amma var det budskap som givk fram. Jag fick upptäcka själv att om man kämpar och gråter och står ut så kommer man ofta över hindren och får det att funka. Användbart i andra lägen av livet oxå. Men då har jag inte kommit ihåg lärdomen tyvärr…

 3. Så skönt att era fyrfbentingar är tillbaka hemma och jag kan tänka mig att de kommer vara ett stort stöd för er dotter bara de fått vänja sig vid varandra. Barn och djur brukar ju vara en lyckad combo!

  Och så bra att ni hittat andra föräldrar som varit med om samma saker som ni just nu gör. Att få tala med andra i liknande situationer är ovärderligt! Jag tänker på er hur mycket som helst och läser dina uppdateringar med stort intresse.

  Stor kram och hoppas ni får en fin söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s