Anknytning

Nu är det min tur att ligga febrig i sängen och kräkas. Låg just här och hörde för en stund sedan bataljen i köket angående vad som skulle ätas. Maken tog en tålmodig liten kamp med liten gnällande dotter som sa nej till allt, ville leka med knivar och sitta vid datorn. Till slut gick det bra! Maten blev lagad och alla åt upp. 🙂 (utom jag)

Apropå anknytning så upplever jag att dn är igång och utvecklas hela tiden. Från att inte ha sökt tröst hos någon när vi först träffade henne, så söker nu dottern tröst hos oss. Ja hela tiden kan man säga. Jag tror gnällandet är ett sätt att söka vår omsorg. Dottern gnäller väldigt mycket nu, nästan hela tiden, och allting är en orsak till att bli buren i famnen och kramas.

Samtidigt testar hon oss på alla upptänkliga sätt. Jag tror att många som kände henne i Landet inte skulle känna igen henne nu. Och bli oroliga. Från Glader till Butter. Men jag tycker nog att det är helt normalt, tror hon mår bättre nu när hon vågar utmana och visa fler sidor av sig själv. Söka och få tröst. Och jag är av uppfattningen att man kan aldrig bära och krama för mycket. Det är inte på det viset man ”skämmer bort” barn.

7 reaktioner på ”Anknytning

 1. Oj så ni är sjuka 😦 Jag hoppas det snart går över så ni får använda kraften till det ni vill.
  Gott att er dotter söker närhet hos er. Jag håller med att skämma bort är nåt helt annat än att vara fysiskt nära.

 2. Håller med Cecilia och tillägger att jag är imponerad över att du orkar blogga när du ligger sjuk. Krya på dig!

 3. Krya på er båda två! Håller med – Det kan aldrig bli för mycket kramar. Jag märker när pojkarna provocerar och tjafsar för att vi ska hålla om dem och bära dem.

 4. Har en del i bekantskapskretsen som tycker att man skämmer bort barn genom närhet. Denna uppfattning stärks tyvärr av att så många som arbetar på BB och BVC hävdar att man kan skämma bort barn på det sättet. Men jag tycker att det kan kännas överväldigande ibland, närhetsbehovet. Särskilt när man själv inte är i form. Och att behålla lugnet när gnället skär i öronen… inte så enkelt alltid.

 5. Tack för att jag får dela din vardag!
  Jag kan inte annat än att hålla med dig! Man kan inte bära eller kramas för mycket. Närhet och kärlek är något man aldrig kan ge (eller få) för mycket av.
  Kramas på!

 6. VÄLKOMMEN HEM!!!
  Håller med dig om att det inte är på det viset man skämmer bort barn! Er dotter har mycket omsorg och tröst att ta igen, så det verkar ju helt naturligt att hon får ta igen det nu. Hoppas ni blir friska snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s