Fullt upp

Vi försöka följa råden att ta det lugnt och koppla av och det går ganska bra. Man måste nog göra det för att kunna hantera att man inte riktigt vet hur lång processen blir och hur länge vi ska stanna i Landet. Några av er vill veta mer om vår flicka, men jag vill av integritetsskäl inte skriva mer detaljer än vad jag gör.

Igår hade hon en lång gråtattack när hon inte fick vara ute och leka längre, eftersom det blivit mörkt. Råden vi får är att bara låta barnen släppa ut allt de har inom sig. Så vi visar att vi finns nära, men vi försöker inte till varje pris trösta och krama. När en timma gått blev dottern plötsligt glad igen, när hon upptäckte myror på golvet som hon kunde slå ihjäl med sina skor. Sedan hade vi insektsjakt en stund och så lyssnade vi på musik och sedan försökte vi somna.

Jag tycker att för varje sådan ”attack” som vi har klarat av, så stärks banden till dottern. Hon är inte bara vår när allting är roligt, utan också när det blir skrik och bråk. Jag kan se att anknytningen redan har påbörjats, eftersom hon ofta söker min blick eller annan bekräftelse och stöd, även om hon på många sätt är väldigt självständig.

7 reaktioner på ”Fullt upp

 1. alla reaktioner är bra reaktioner har jag förstått! Hon har redan börjat testa er, antagligen för att se om ni fortfarande vill ha henne i alla fall, och det vill ni ju 🙂 Skönt att anknytningen redan visar sig!!!
  Hoppas att ni snart vet mer om processen.

  Tack Hedda för att du delar med dig, det är många som tänker på er nu!
  Kramar från ekke

 2. Klart hon måste testa er. När hon märker att ni är kvar och nära fast hon ”bråkat” kan hon börja känna allt mer att ni kommer att stanna där. Men hon måste säkert pröva ett otal gånger. Det låter så fint när ni berättar! Allt gott till er.

 3. Hedda,
  Jag är glad över att ha fått följa en liten del av din livsresa, dina funderingar har ofta gett mig tankar att spinna vidare på både kring min egen ofrivilliga barnlöshet, men också andra stora frågor. Jag förstår att det är nya omständigheter att ta ställning till vad gäller integritet nu när ni har ert barn hos er, det känns fint att ändå ha fått ett par glimtar från ”målet” och början på er nya resa som föräldrar. Får som vanligt tårar i ögonen när jag läser – det är så fint att ni är där nu, med ert barn. Önskar er massa lycka framöver.
  Maya

 4. Åhhh vad härligt att läsa om er lilla tjej och om det som håller på att bli er vardag ( för en stund) i ett land långt långt borta 🙂 Jag och Kecke är så glada över att ni delar med er av er resa. TACK!

  Kram till er alla 3!

 5. Vad skont att hon reagerar. Det betyder ju att hon har haft nagon form av anknytning till ”hemmet” dar hon var innan hon kom till er. Att hon haft anknytning okar ju chansen for att hon ska knyta an till er. Jag skulle bli radd om hon inte grat, visade ilska, testade era granser, etc. Later sunt. Kram!

 6. Jag skulle vilja länka till Lördagsbilagan i den lokala pressen, men artikeln finns inte på nätet…. men Cecilia summerar vet mer, så fråga henne! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s