En konstig grej

Idag pratade jag med ny kollega om barnlängtansprogrammen som gick i tv i höstas. Det visade sig att hon sett det mesta, även om hon själv har barn. Vi kom in på personer som Elida, Matilda, Emilie & Anders m fl. Men hur konstigt kändes inte det!

För jag upplever det ju lite som att jag känner er genom era bloggar. Och så skulle jag stå där och diskutera era förehavanden i rutan med min kollega som inte vet nånting om den här nätvärlden (Narnia-världen). Och på nåt sätt låtsas som att jag inte heller visste så mycket mer än hon. För hur det än är så känns det som ”skvaller” om jag genom det ni berättat på era bloggar skulle ge mig på att ”fylla ut” kollegans bild. T ex om vad som hände sen, efter programmen. Det där får hon ta reda på själv, tänkte jag. Kanske hänger det också ihop med att jag inte för mitt liv vill avslöja att jag bloggar själv. Det är onödigt att ge ledtrådar!

Jag vill i alla fall rikta ett varmt tack till alla er modiga som vågade berätta i tv om era vedermödor. Tänk så mycket det ändå betyder för oss alla som kämpar och har kämpat.

5 reaktioner på ”En konstig grej

  1. Det betyder mycket för oss andra också, som får lära oss om en ”annan verklighet”. Hoppas din kollega gjorde det, även om jag tror att man lär sig mer via bloggar än tv-serien.

  2. Jag satt också fastklistrad varje torsdag och såg Drömmen om ett barn. Jag är själv mamma men har hittills varit ganska dåligt insatt i vad IVF och processen för adoption innebär. Men att få se lite av den kampen som förs under ytan i vårt samhälle var otroligt intressant och känslosamt. Sedan serien har jag börjat följa ett antal bloggar i ämnet bland annat din. Vad underbart att det finns en liten flicka i ett annat land som ska få en andra chans och få komma till ett hem där hon är så otroligt efterlängtad. Jag önskar er alla stort lycka till.

    //Isabell

  3. Roligt att ni som inte själva är drabbade ändå är intresserade av ämnet. 🙂 Det känns bra att veta att det finns de som vill ta reda på och förstå . 🙂

  4. Jag har alltid varit intresserad av detta ämne, åtminstone sedan jag var tonåring. Läste allt jag kom över om ivf, adoptioner, barnalstring osv och gör så fortfarande. OK då, inte alla bloggar, men många! Helst de som kombinerar ämnet med att skriva bra som du, Hedda! 🙂

  5. Du är ju på sätt och vis också en sådan person, Hedda. Varje gång jag vill tipsa någon om din blogg ”IRL” kommer jag av mig eftersom jag lämnat spår här och jag inte vill att de ska räkna ut att jag är jag… Knepigt det där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s