Jag har också läst

… romanen av Anna Wahlgrens dotter Felicia Feldt, ”Felicia försvann”. Det finns mer eller mindre begåvade saker som har skrivits om boken. Egentligen tycker jag illa om den sensationslystnad som tvunget måste omgärda en sån här bok, som på sätt och vis blir en ”uppgörelse i offentligheten”. Men jag tycker att romanen var helt ok. Efter 1,5 år i egen terapi känner jag igen temat, om man säger så. Även om jag aldrig haft föräldrar som har missbrukat eller vanskött mig, på det sättet som beskrivs i boken.

Jag skulle inte, ens före bokens lansering, drömma om att läsa eller använda mig av Anna Wahlgrens råd om barnuppfostran. Det lilla jag har snappat har sagt mig att råden står i strid med min inre kompass, vad gäller känsla och moral. Men jag förstår verkligen att osäkerheten man kan känna som förälder gör att det kan kännas skönt att ta råd av någon som verkar vara säker på vad hon pratar om. Men att utnämna sig själv till expert och att vara expert, kan vara två olika saker.

Läs vidare på bloggen Det känsliga barnet och klicka sedan vidare till Dan Josefssons recension av boken.

2 reaktioner på ”Jag har också läst

  1. Jag hörde en expert som uttalade sig med en viss ilska om AWs genomslag ute bland den breda publiken när det är baserat på så lite vetenskap. Jag tror ju att hennes genomslag ställt mot vetenskapen är att hon skriver lättsamt och självsäkert. Eller? (Jag har själv inte läst hennes böcker. Det har ju lixom inte varit aktuellt…)

    Men det är intressant att det blir ett sånt mediadrev. Men det kanske inte är så konstigt när barnuppfostraren anklagas för bristande barnuppfostran. Stoff för rubriker 😉

  2. Jag håller med om att mediadrevet är intressant och att det känns lite märkligt att Felicia Feldt blir känd genom på det här sättet. Kan tänka mig att boken berör de som själva läst Anna Wahlgrens böcker, men de har ju aldrig varit aktuella för mig heller så då blir dotter-mor-uppgörelsen inte lika laddad att läsa om. (Men jag kanske gör det sedan i alla fall, i sommar när jag plöjt all kurslitteratur.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s