Man kan aldrig föreställa sig hur det blir

Det senaste dygnet har det hänt saker som jag inte kan skriva om här. Saker som vi inte hade förväntat oss. En glädje hos mig men sedan också en sorg och besvikelse. Vi hamnade i en situation vi inte hade förväntat oss, ett val som skulle göras. Och valet är nu gjort, men jag vet inte om det är definitivt. Är nu mycket ledsen, både över en förlust som jag tror vi har gjort, men också över min mans reaktioner.

Det är kryptiskt, jag vet, men kan tyvärr inte skrivas tydligare än så just nu.

30 reaktioner på ”Man kan aldrig föreställa sig hur det blir

 1. Det lät som något tungt. Hoppas att det kommer att kännas som rätt beslut och att det snart känns bättre för er båda. Kram Kim.

 2. Tack fina ni. Är tack och lov ledig idag, skulle åkt till IKEA och handlat barnsaker, men ligger just nu mest i sängen med tårarna trillande…

 3. Det samma gör jag, tänker på er och hoppas att det blir bra. Inte så som det skulle ha blivit, men bra ändå. Ibland tycks det finnas för många val, för många vägskäl, för många tillfällen att göra sina val bra, trots att det inte är de val man någonsin ens trott sig behöva fatta.

 4. Jag hade aldrig tänkt på att adoptionsprocessen kunde innehålla händelser som denna. Det som har hänt är att vi fått ett oväntat erbjudande om ett barn med specifika SN. Jag säger ja, maken säger nej. Och på grund av att vi befinner oss på olika platser kan vi inte prata ordentligt. Det känns bara förfärligt.

  • Nä, blä och fy…. jag förstår vad du menar, det är nog inte sådan jättestor skillnad mellan er som par och oss som par (som du själv skrivit hos mig). Jag önskade att jag hade ett par visdomsord, ett par stöttande ord samt ett par kommunikativa lösningsord… men jag är inte rätt person för detta…. Hoppas att ni löser det här. Det är ju faktiskt ert, möjligen, viktigaste beslut so far. Kram Kix

 5. Men åh, vilket val och situation ni ställts inför! Kan inte komma på något klokt att säga förutom att jag tänker på er och skickar all styrka och kraft till er. Ta hand om er!

 6. Åh, vad sådant är svårt! Om ni inte valt klart ännu, hoppas att ni hittar en bra läkare som kan hjälpa till att reda ut besticken som gör att ni kan fatta ett bra beslut! Kram!

 7. Oj, vad besvärligt det blev genast. Jag ”känner” ju bara dig, så jag vill naturligtvis att han skall tycka som dig. Hoppas ni hittar varandra i det här.

 8. Har läst din blogg ett tag nu och detta är fösta gången jag skriver till dig

  Tänker på er och jag hoppas att ni har kommit fram till ett beslut som känns rätt för er båda
  All min kärlek till er

  Kram Maja

 9. Nu har jag ingen aning om vad barn med specifika SN betyder, men jag hoppas verkligen att ni har gott om tid att fundera och diskutera er fram. Känns som att det är skönt, men svårt så klart, att förstå varandra ordentligt när det är viktiga beslut

 10. Tack snälla ni! Maken är just nu utomlands, därför kan vi inte prata ordentligt. Hans första besked var Nej, men nu ger vi detta den tid som behövs och få se om det ändras eller om det står fast. Vi har haft ett bra prat på telefon ikväll. Hans reaktion är baserad på rädsla och vi får se om han tar sig förbi den eller ej. Det är viktigt att båda är 100 % med i detta om det ska bli ett Ja. Jag känner redan mycket för detta lilla barn, men det måste bli bra för alla.

 11. Oj, vilken svår situation. Hur god viljan än är hos er båda så finns det ju ingen kompromiss i ett sådant här fall. Antingen ja eller nej till detta barn. Förhoppningsvis kan ni däremot ha så bra samtal att ni fattar ett beslut som är grundat på förståelse av den andras position. Varma kramar till er båda.

 12. Hur det än blir så hoppas jag att ni är eniga i ert beslut. Som Medan du finns skrev, jag hoppas att ni kan prata med en läkare som kan gå igenom barnets behov med er. Är det något är det bara att höra av dig!

 13. Tack snälla. Vi har egentligen inte så mycket info att det skulle vara någon ide att kontakta en läkare, som t ex röntgenbilder eller den typen av dokumentation. Vi har läkarintyg från en läkare i landet som träffat barnet och vi tror inte att det går att komma så mycket längre än detta. Jag har kontaktat experter för att kolla vilken hjälp som finns i Sverige och det finns hjälp. Jag är inte själv orolig vad gäller barnets behov, utan frågan gäller mest om maken kan gå in i detta till fullo som jag, eller om hans rädsla är den starkare kraften. Hittills har hans rädsla varit starkare än tanken på att detta kan bli vårt barn.

 14. Men oj så svårt!!
  Jag kan så väl sätta mig in i känslan att redan ha tagit barnet till sig i tanken och känslan och så kanske det inte blir så ändå!
  för det är ju klart att ni båda måste vilja och våga – det finns ju ingen annan väg!
  Hoppas, hoppas, hoppas att ni kan mötas!
  Många kramar

 15. Åh vad det låter tufft. Det finns så många sidor av adoptionsvärlden som andra inte kan föreställa sig och som man själv knappt har en aning om hur väl förberedd man än känner sig. Det är ju inte så man väntar sig att ett barnbesked ska komma. Fullt med frågetecken. Vill bara skicka varma tankar. /Johanna ( ingenting)

 16. Förstår att det är en jobbig situation, speciellt om ni inte har möjlighet att tala med varandra direkt. Ett specifikt SN skriver du… kolla om det finns någon patientförening i Sverige med kontaktpersoner, eller en bra läkare inom just det special need som ni kan tala med. Ofta ger ett samtal per telefon, med någon insatt, det lugn man behöver för att ta ett viktigt beslut.

 17. Och en sak till, kolla gärna tex China Adopt Talk, där finns det en mängd mammor med suverän erfarenhet av de mest skilda sn, som har varit oss till stor hjälp.

 18. Jag försökte lämna en kommentar igår men det lyckades inte – jag har helt missat denna underbara och omväldvande läskiga nyhet. Jag hoppas såklart att du och maken ska få till ett bra samtal och att ni snart kan luta er tillbaka och njuta av beskedet…

 19. Ping: Klurar om vänskap « Heddas Dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s