Lite mer balans

Efter en något stirrig vecka, hoppas jag att det ska bli lite lugnare framöver. Särskilt när det gäller min egna tankar och fantasier. Tror att föräldrarnas besök förra helgen var ganska jobbigt på flera sätt. Det är roligt att de kommer, men de har också en upprörande effekt på mina känslor.

Har gjort en deal med mig själv att inte förvänta mig ett barnbesked under månaden som kommer. Sedan får vi ta en månad i taget och se vad som händer. På så vis blir det mycket lugnare för mig och allting behöver inte bli så hispigt.

Jag ska resa utomlands om någon vecka också. Vill gärna att den resan ska bli bra, så jag ska tänka till kring vad jag behöver göra för att orka med. Har fyra semesterdagar kvar detta år och kanske kan jag använda dem för att vila före och efter resan. Jag får nämligen ingen helgledighet pga resan (som är relaterad till ett av de uppdrag jag har). Semesterdagarna lär ju inte behövas för att hämta barn i år, det verkar inte så sannolikt.

Jag har nu börjat leta barnvagnar på Blocket. Men insett att jag är en n00b på detta område och behöver agera snabbare för att verkligen komma över en vagn. Också insett att jag behöver läsa på om olika modeller. En vagn som såg trevlig ut och var billig, googlade jag fram som farlig! Jösses, även detta måste man tydligen vara expert på. Eftersom vi inte vet åldern på vårt barn än, så måste vi köpa en vagn som funkar för alla åldrar. Men det gör ju tydligen de flesta vagnar nuförtiden. Vi har en pytteliten bil, så vagnen kommer aldrig att gå in i bagageutrymmet hursomhelst. Och vi kommer inte att ta med någon vagn till Landet, bara bärsele.

Känns som om det underlättar att fokusera på praktiska saker. Då hinner inte fantasin skena iväg.

8 reaktioner på ”Lite mer balans

 1. Vet du, jag skulle säga att det är ingen brådska alls att köpa vagn. Ert barn kommer troligen inte att vara vant vid att åka vagn, kanske inte ens att gilla det. Satsa på en schyst bärsjal eller sele, den som heter Ergo är bäst (babyBjörn är tämligen värdelös). Knytsjal är mer bekvämt än ringsjal. På det viset klarar ni er ett tag hemma, kan lära känna barnet och sen köpa en vagn i lugn och ro.

  /Annika, mamma till två barn från Korea varav det första var vagnlöst i sex veckor och det andra i princip vägrade åka vagn (och bil) det första halvåret.

 2. Tack för rådet! På hämta barn-kursen fick jag intrycket att man borde köpa vagn innan barnbeskedet. Bärsele vet vi att vi kommer att köpa, eftersom det är vad vi kommer att använda i Landet också. Man kanske ska vänta med vagn då? Känner mig ganska förvirrad när jag sitter och läser om olika vagnar. Särskilt eftersom vi inte vet om åldern på barnet är 3 mån eller 3 år… Någon mer som har synpunkter kring detta?

 3. Jag tror inte att ni behöver köpa vagn före barnbeskedet. Det är ju ganska stor skillnad på behöv för ett barn på 3 månader och ett på tre år. Jag gillar verkligen vår Brio-sittvagn, mycket pga att den går att fälla till liggande läge för. Nackdelen är då att den är framåtvänd. Bärsele har vi inte haft, men jag ångrar det en del. Det hade nog gjort att jag sluppit lite belastning på handlederna som jag har fått lite problem med nu.

 4. Hur lång tid är det mellan barnbesked och åka? Det kanske räcker med att ni vet ungefär vilken vagn ni ska köpa om barnet är i några olika åldersintervaller?
  Vår adoptionskursledare var helt besatt av bärsjal, jag tror också väldigt mycket på det utan att veta.
  Det fina med Blocket är ju också, att är man inte nöjd kan man sälja och Blocka nytt. Jag tycker att det låter som en bra tidsfördrivsterapi!
  Strategin att inte förvänta besked ”den här månaden” tror jag är klokt. En dag i taget. Men JAG kommer hålla tummarna för att de ringer till dig redan i dag – sådeså! Kram!

 5. Tiden mellan bb och RB kan vara allt mellan 3 veckor och 3 månader… Det första är vanligast. Känns som om man har så mycket att fixa med denna period att barnvagn inte är prioriterat just då. Tack för råden! Det lutar nog åt vagn redan nu,men vi får se.

 6. Jag håller med Medan om att Blocket är ett bra alternativ för, som sagt, du kan alltid sälja vidare. Praktiska saker gör nog att det blir konkret att ni faktiskt ska bli föräldrar snart, så googla på!
  Kram!

 7. Jag köpte vagn när jag väntade på resebesked men jag hade ju lite längre tid på mig efter bb.
  Jag hade i alla falla inte behövt göra det för min dotter åkte inte i den nästan alls det det första året.
  Eller jo – hon började åka under sommaren och vi kom alltså hem i september.
  Jag älskade min Ergo-sele och det gjorde hon med!
  Hade den inte gått sönder så hade jag med all säkerhet använt den forfarande då och då.
  Nu när hon är 3 så använder jag en hippy-chick/hippy-seat eller vad den nu kan heta – en puff säger vi helt enkelt.
  Den underlättar jättemycket när man ska bära ett större barn som också vill upp och ner oftare än ett yngre.
  Teach-mom – kanske något för er?
  Jag får direkt ont i armen när jag bär utan den!

  Vagntips annars – jag köpte en billig inte så flashig vagn – en Carena free.
  Jag tyckte att det var jobbigt att leta på blocket men ville heller inte lägga förmögenhet på en vagn (tack och lov så lite som den blev använd)
  Den går att vända så att man kan ha barnet mot sig och får man en liten liten plutt så kan man köpa till en insats.
  En helt ok – och som sagt – billig vagn om man är ute efter det – som funkar från små bebisar till stora barn som sitter.

 8. Ska iväg och titta på en vagn i em och förmodligen köpa den. En Emmaljunga City cross, som jag har läst mycket bra om. Ska köpa en Ergo bärsele också, men den köper vi nog ny.

  Och idag är också dagen då Litenlängtan får sin son…. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s