Förbjuden frukt

Tog mig till närmaste klädkedja på lunchen för att knarka lite barnkläder. Då går man runt och känner på olika plagg och föreställer sig hur ens kommande barn ser ut och hur h*n ser ut i just det plagget.

Jag får alltid tårar bakom ögonlocken när jag gör det. För är det verkligen så att vi också ska få barn? Nånstans är det för bra för att vara sant. Kan inte riktigt vara verkligt, inte för oss. Men – kanske ändå?

Jag skulle aldrig få för mig att köpa något, det skulle kännas förbjudet nästan. Men jag väntar på den dagen då jag får lov att köpa till mitt eget barn, när det inte är nån kompis eller släktings barn som ska få det jag handlar. Den dagen känns svår att föreställa sig, men jag hoppas att den kommer.

"Art of Healing" by h.koppdelaney // CC by nd 2.0

5 reaktioner på ”Förbjuden frukt

 1. Längtar också så till den dagen jag får köpa kläder till vårt barn. Visst är det svårt att fatta! Det är en blandad känsla att handla barnkläder till vänner och släktingar, samtidigt som jag får en ursäkt till att titta på gulliga barnkläder, blir jag också lite sorgsen eftersom jag helst vill ha ett eget barn att handla till…

 2. Men varför inte börja nu? Alla föräldrar köper väl något som kanske inte passar men bara ta in att det kanske kan passa på din lilla skatt?! Vore det inte härligt att släppa loss?!

 3. Jag valde att vänta med just kläder tills jag fick barnbeskedet.
  Jag köpte första saken till det blivande barnet när jag fick medgivande och när mina handlingar var i landet köpte jag lite smått och gott – men just inte något klädesplagg.
  På barnbeskedsdagen gick jag tårögd och förvirrad omkring i affärerna och letade efter ett plagg till MIN DOTTER.
  En så fantastisk känsla!

  Sen shoppade jag en massa kläder i väntan på resebesked – men det är ju annorlunda när man har gott om tid på sig under den perioden.
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s