Om inte om vore

Ytterligare en familj från ”vårt” land har fått barnbesked. Det spritter liksom till varje gång, av hopp. Kan ärligt glädjas för deras skull, kanske därför att jag vet att deras steg framåt också är vårt steg framåt. De som har fått barnbesked under sommaren har väntat ca 5 respektive 6 månader. Även om vi inte vet hur det blir för oss, är det frestande att gissa att vår väntetid också blir ungefär så lång.

Tänker samtidigt att vår medgivandeutredning blev klar flera månader efter att vi hade hamnat ”överst” i kön till landet (om man hade fått köa till land innan medgivandeutredningen är klar). Om allt hade flutit på så smidigt som möjligt hade det kunnat vara vi som hade fått det där barnbeskedet nu. Om vår medgivandeutredning hade tagit 3 månader istället för 6. Om vi inte fått den där förbaskade graviditeten/missfallet som fick oss att tro att vi skulle kunna få barn på egen hand.

Å andra sidan, jag kan inte tänka på det viset särskilt länge. Nu har vi istället ett väldigt färskt medgivande (räcker alltså länge) och vi ligger faktiskt i slutspurten för att få barn. 

Samtidigt som vår medgivandeutredning i våras drog ut på tiden försökte jag tänka så, vad är några månader hit eller dit i det stora hela? Visst, det blir nog ingen jul med barn i år heller. Men nästa sommar…

"Ray of Hope" av h.koppdelaney / CC by nd 2.0

8 reaktioner på ”Om inte om vore

 1. Nu undrar jag en sak: vi skulle ju kunna skicka våra papper till organisationen, men väntar lite på uppdatering av några saker och tar det lugnt med skickandet. Är det så att vi ”tappar” tid till ett specifikt land nu? Eller läser jag bara förvirrat?

 2. Medan du finns: Nja, det beror ju på hur länge ni har köat. Hur ligger ert könummer till när ni läser listan hos AC över vilka som köar till landet nu? Om ni fortfarande inte har köat i två år (eller vad kötiden numera är), så tappar ni inte tid på att ni inte har skickat in era handlingar.

  Hos oss låg vårt könummer näst högst i flera månader (de som låg överst var tydligen inte redo att skicka sin ansökan). Men i praktiken syntes inte vårt könummer på listan eftersom vi inte var klara med medgivandet.

  Eftersom vår medgivandeutredning drog ut på tiden kunde vi ju inte påbörja papperssamlandet, även om vi låg i fas för att göra det i själva kön. Vi hade köat i totalt 2 år och 7 månader när vi äntligen kunde skicka vår adoptionsansökan till landet.

  • Åh, supertack. Då behöver jag inte oroa mig. Hm, könummer ja… det har jag inte ens funderat på. Jag vet inte ens vilket vi har. Men vi har ju bara köat i 1,5 år ännu.

   • Det kan vara en bra idé att kolla upp vart ert könummer hamnar i listan. Hur många framför, hur många bakom? Så har ni bättre koll på hur snabbt det rullar framåt och när det kan bli er tur att samla papper. 🙂 Ser att det står på ACs sida ”cirka” 2 år. I topp till ”vårt” land ser jag nu att det ligger några stycken som borde ha fått skicka för längesen, men de kanske avvaktar, vad vet man.
    Kanske att ni skulle hamna på plats nr 5. Kolla. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s