Lättare sagt än gjort

Det var ju då inte så himla lätt att berätta om adoptionen på jobbet som jag hade tänkt mig. Facit hittills idag: ytterligare en (1) person som vet. Tror att jag är rädd för hur JAG ska reagera på DERAS reaktioner.

Fick pratat lite med kollegan adoptivmamman, vilket var bra. Men känner mig så osäker. Kan man säga att vi SKA adoptera nu då, eller? Alternativt HOPPAS vi fortfarande att få adoptera, men är osäkra på om det kommer att bli så? Enligt all erferanhet brukar väl de flesta som kommit såhär långt förr eller senare adoptera. Om inte kötiderna i Landet ökar med flera år väldigt snabbt (vilket verkar osannolikt).

Eftersom jag själv pendlar mellan hopp och misströstan ungefär varannan dag, vet jag liksom inte vilket förhållningssätt jag ska ta. Jag tror det bidrar till att jag tycker det känns lite knepigt att berätta. Plus att det är en sak som är så nära, så emotionell.

4 reaktioner på ”Lättare sagt än gjort

  1. Ja, Hedda. Ni SKA adoptera! Precis som gravida, ibland med stor rädsla, säger att de SKA ha barn. Garantisäkra kan vi förstås aldrig vara på nåt. Men påstår ändå att vi SKA på semester. Eller SKA åka Vasaloppet (som om… :-D) , fastän man aldrig kan vara säker på om man kommer behöva bryta av en eller annan anledning.
    Men jag förstår att det är svårt att våga tro på att det fantastiska faktiskt är på väg att ske. Men det är det! Så jag hoppas på allt fler dagar av hopp och glädje.
    Kram på dig!

  2. Åh, tack Cecilia, för ditt klargörande! 🙂 Jag tänkte senast på väg hem idag att det faktiskt känns nästan precis som ”förra gången” jag var gravid… 🙂 Hoppas att det avlöper bättre denna gång dock.

  3. Själv tycker jag det släppte där, efter medgivandet. Då var det iaf ingen väg tillbaka till IVF! Det kan absolut vara så att du är osäker på hur du ska reagera på deras reaktioner – men som med allt annat – övning ger färdighet! Kram

  4. Tänkte på att vi kanske inte har den där tydliga övergången pga att vi inte har gjort IVF? Eller så är det bara jag… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s