Pånyttfödd

Jag älskar den här tiden på året, den spröda grönskan och den allt varmare solen. I år ligger påsken ovanligt sent och prickar alltså in tiden när knopparna brister alldeles precis. ( I alla fall där jag bor.)

För tre år sedan den här veckan hade jag bara några dagar kvar att leva, ja kanske var det en vecka. Jag hade ingen aning om det, förrän en röntgenundersökning gjorde att en läkare fick något hysteriskt i blicken och skickade mig med tjutande sirener till sjukhuset. Där opererades jag och vaknade till ett nytt liv, en ny chans. Inser att just detta datum i år infaller på påskdagen. Vill inte förhäva mig eller så, men påskdagen – uppståndelsens dag – känns så ovanligt riktig för mig i år. En dag att resa sig från de döda.

Det var precis den här tiden som våren kom för tre år sedan också. Jag vet, för jag låg och såg det hända genom mitt sjukrumsfönster. Den där kristallklara känslan som en tidig vårmorgon kan ge. Jag är så tacksam för allt jag fått uppleva sedan dess, även om livet många gånger har varit svårt. Egentligen vill jag varken tänka bakåt eller framåt. Bara vara i stunden som är.

3 reaktioner på ”Pånyttfödd

 1. Jag tycker att resan du gjort (och gör) är så fascinerande. Alla dessa milstolpar i våra liv – födas, dö och födas på nytt på så många olika sätt, som lär oss att bara vara här och nu.

  Jag är glad att du står stark mitt ibland oss.

 2. Oj, oj Hedda… jag läste detta högt för maken och det var inte lätt att hålla rösten stadig. Tröttheten, ett glas vin och Nora Jones hjälpte kanske till också – men dina ord berörde verkligen!
  Jag kommer tänka på dig på påskdagen och undrar om du inte har en dikt på gång om detta (till en HELT opartisk jury!)
  http://ekhemmanet.se/aktuellt.html
  Så glad över att livet vann. Också ditt liv! Stor kram!
  Rörelse

 3. Tack båda två för era fina kommentarer! Ibland glömmer jag bort hur mycket tur jag haft och hur mycket jag har övervunnit.

  Cecilia, jag är inte så bra på att skriva dikt, vi får se om jag försöker. Har gjort reklam för din tävling, men på annat håll. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s