Tredje mötet

På besök hos terapeuten igen. Jag förstår vad hon säger, men jag vet inte hur man gör. Det är det där lilla barnet som ska få ta mer plats…

Jag förklarade att jag inte förstår HUR. För när mitt inre barn ska få komma ut – ja, då gråter jag hela tiden. Hur ska mitt liv se ut om jag ständigt går runt och gråter, det går ju inte. Det är ju därför jag har mina strategier att fokusera på kontroll och på handling, för att få mitt liv att fungera.

Det är lite svårt det där med att mitt hanterande av vardagen också är det som hindrar mig från att utveckla alla delar av mig själv. Att vara en person med stark handlingskraft som inte söker tröst hos andra har gynnat mig i mycket. Både privat och i jobbet. Det ligger mycket positivt inbäddat i det beteendemönstret för mig, i mina ögon har det gjort att jag överlevt många tuffa år. Att då släppa fram sorg och behov av tröst ter sig nästan omöjligt.

När jag satt där idag och pratade såg jag plötsligt mina egna mönster framför mig. Hur jag håller ihop vattentätt under veckorna när jobbet kräver all min uppmärksamhet. Och hur jag säckar ihop under helgerna, när jag tillåter mig själv att släppa på kontrollen. Varje helg hinner sorgen och ledsenheten ikapp mig. Jag har flera gånger undrat hur mannen står ut med en partner som är så tråkig när vi väl är lediga. Därtill har jag min känslighet i hjärnan som gör att jag måste vila något mer än genomsnittspersonen i min ålder.

Jag känner mig nöjd med terapin såhär långt, även om jag inte riktigt vet hur jag ska bete mig på ett vettigt sätt. Varje gång jag går dit tycker jag att jag ser nån ny liten grej.

Jag vet ju att sorgen över barnlösheten kommer att finnas antingen tills vi har fått barn eller tills vi har accepterat att vi inte får några. Det känns som om jag måste bära den några år till. Nu har jag haft den i 10 år och periodvis känns den oöverstiglig. Min förhoppning är ju att det ska bli lite bättre om jag väl lär mig prata om den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s